Profiel


Als rasfacilitator ben ik een excellente schakelaar tussen inhoud en proces. Ik ben doelgericht, blijf bij de kern en gebruik daarbij mijn humor. Het gaat over waar het over moet gaan, partijen komen dichter tot elkaar, en de volgende stap wordt als vanzelf helder.

Ik werk aan transitieopgaven rond maatschappelijke vraagstukken. Ik heb veel ervaring in de energietransitie en in innovaties in de woningbouw. Ik heb aan de wieg gestaan van o.a. het Nul-op-de-Meter-concept in woningrenovatie. Daarnaast ben ik actief in verschillende veranderuitdagingen in voedsel en landbouw.

Daarnaast ben ik gepassioneerd systeeminnovator. In staat om te duiden en definiëren wat het werkelijke vraagstuk is, en hoe je daar de volgende stap in maakt. Als smeerolieman en facilitator breng ik je inhoudelijk tot de kern en je project in versnelling. Ik zorg dat je volgende stap of interventie helder wordt en dat je je comfortabel voelt om die stap te nemen.

Ik ben een prettige, energieke sparring partner. Ik kan scherp meedenken en breng je naar het next level. Soms neem ik de rol van geweten op me. Ik schuw indien nodig de confrontatie niet. Ik vraag door, laat je de zaak van de andere kant bekijken, en geef je terug wat ik er van vind, en hoe het voor mij voelt.

Mijn drijfveer is het ontsluiten van het potentieel in mensen, organisaties en de maatschappij als geheel. Mijn inzet is gericht op het creëren van resultaat en maatschappelijke impact.

Wat anderen over mij zeggen

Patrick is zeer gedreven in het vormgeven van grote opgaven en weet precies wat nodig is op alle vlakken: welke mensen en talenten er nodig zijn, hoe het proces eruit moe zien en welke andere randvoorwaarden er georganiseerd moeten worden.
Patrick is daarbij een kei in het voorzitten van bijeenkomsten; excellente schakelaar tussen inhoud en proces, doelgericht, blijft bij de kern en heeft humor. Aanrader!
Harmke Bekkema, progamma secretaris Energiesprong

Patrick’s kracht zit in zijn inhoudelijke gedrevenheid op complexe vraagstukken, zoals de energietransitie, gecombineerd met een strategische blik om van de huidige situatie naar een nieuwe werkelijkheid te komen. Patrick heeft een fijngevoeligheid om de juiste toon en vorm in te zetten, zodat hij mensen en groepen meekrijgt op deze weg. Hij verbindt, is in staat om pijnpunten te voelen en te benoemen, is resultaat gericht en een prettige collega.
Nynke Marije Feenstra, NMF Eco-Innovative Projects

Achtergrond

Ik heb een achtergrond in economie (master), met innovatie- en verandermanagement, en bestuurskunde als aandachtsgebieden. Ik heb in uiteenlopende contexten gewerkt aan het creëren van maatschappelijke impact, variërend van overheid en adviesbureau tot NGO en non-profit. De rode draad daarin is voor mij het verbinden van diverse stakeholders rond het creëren van innovatie en new business. Zie voor meer details mijn profiel op LinkedIn.